Valg til kommunal frokostordning gjort enkelt

Gør afstemningen hvert andet år lettere, billigere, hurtigere og få ovenikøbet mere pålidelige resultater.
Et stort spisebord set oppefra med masser af frugt og grønt på tallerkner med en lille håndfuld børn i gang med at tage for sig

Skræddersyet løsning udført af eksperter til en fair pris.

Kravene er de samme på tværs af alle kommuner. Men det er de færreste kommuner, der har samme behov og står i samme situation, som alle andre.

Vores løsning til valg til kommunal frokostordning tager altid udgangspunkt i jeres nuværende situation, ønsker og behov.

På den måde sikrer vi, at I får en løsning, der fungerer for alle enheder og institutioner i jeres kommune.

Grafik_2_Process_D_Version_v001

 

Alle forældre har muligheden for at stemme, men forældrene har kun én stemme pr. barn, hvilket sikres af vores system og opsætning.

Selve afstemningen sendes via e-Boks til forældre med samme bopælsadresse som barnet. Alle svar håndteres anonymt overfor dagtilbuddene og fortroligt overfor kommunen.

Ud fra resultaterne genereres der rapporter på daginstitutionsniveau, der henvender sig til hver enkelt institution — fx dagtilbud, forældreråd og dagtilbudsstyrelser.

 

Gode madvaner skabes i barndommen...

Mange af landets børn tilbringer en stor del af deres hverdag i institutioner, skole-, fritids- og ungdomsskoletilbud.

Her tilegner børnene sig hurtigt de mad- og måltidsvaner, de bliver præsenteret for på institutionerne.

”Flere studier finder en positiv sammenhæng mellem størrelsen af økonomisk støtte tildelt skolemad og elevernes indtag af frugt og grøntsager,” påpeger Mikkel Stovgaard (m.fl.), lektor ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), i deres rapport fra 2018, ’Rammer for mad og måltider i skolen’.

Her nævner de bl.a. tidligere forskning af Pederson & Nowak (2008) samt Andersen et al. (2014).

AdobeStock_516657794

...men det er de voksne, der styrer slagets gang

”Især i de mindre klasser spiller kantinepersonalets — og tilsyneladende også læreres og pædagogers — opbakning og opfordringer til at spise sundt en stor rolle,” uddyber rapporten. ”Til gengæld virker belønning og markedsføringskampagner kun kortsigtet — det vil sige i bedste fald så længe dette står på.” (Perry et al., 2004)

Til dels konkluderer rapporten, at ønsker man som samfund at fostre sunde madvaner er det vigtigt, at strategien er ”flerstrenget og multikomponent.”

Det vil sige, det er vigtigt at have børnene med på forreste række og inddrage dem i processen så vidt muligt.

AdobeStock_211742450

Læg det rette fundament

Uanset hvad resultaterne bliver af jeres næste valg til den kommunale frokostordning, så lægger de fundamentet for de rammer, I som kommune lægger, for at børn og unge opbygger sunde madvaner.

Her er resultatet af valget til den kommunale frokostordning selvfølgelig en væsentlig faktor i den strategi, der skal lægges for dagen.

Derfor det kritisk, at undersøgelsen bag er foretaget efter bedste praksisser, at resultaterne er valide og det er tydeligt, hvad der skal gøres.

Men det er kun første skridt.

Vi hjælper jer selvfølgelig i mål med undersøgelsen hvert andet år, men vi hjælper også med alt det efterfølgende.

Og vi gør det bedre, billigere og mere sikkert end alle andre alternativer på markedet.

Spørgsmålet er ikke, om børnene skal spise; spørgsmålet er, hvordan I bedst lægger de nødvendige rammer for en sund udvikling på tværs af institutioner og tilbud.

Vil du også gøre valget lettere for alle?

Med Rambøll i ryggen

Når du vælger Xact, vælger du også Rambøll.

Det betyder, at Rambølls erfarne konsulenter er klar til at hjælpe med alt fra den tekniske opsætning, selve vidensindsamlingen og det opfølgende arbejde — og at du til enhver tid har adgang til vejledning og rådgivning fra verdens førende eksperter indenfor analyse og vidensindsamling.

vignetter_samlet_ramboll_stroke

Monica Linton

Projektleder

Xact by Rambøll

M: +45 51 61 79 17

mol@ramboll.com  

LinkedIn

portrait_circle_MOL