Skru op for troværdigheden med e-Boks

Bliv klogere på, hvordan den offentlige sektor kan opnå et ekstra lag af sikkerhed med e-Boks som distributionskanal.

Når kommuner, regioner og andre offentlige organisationer laver borgerundersøgelser, er sikkerheden afgørende, fordi undersøgelserne ofte involverer særligt følsomme personoplysninger. Kommuner, regioner og andre offentlige organisationer gennemfører løbende forskellige undersøgelser for at kvalitetssikre og evaluere for eksempel børns trivsel i skolen, forældres tilfredshed med skoler, kantineordninger, sagsbehandlinger, jobaktiveringsforløb, sundhedstilbud og sygdomsforløb. Fælles for alle offentlige undersøgelser er, at de involverer særligt følsomme personoplysninger, hvorfor det er vigtigt, at håndteringen sker på forsvarlig vis. Og her kommer e-Boks og Xact ind i billedet. I stedet for at sende e-mails, kan offentlige organisationer nemlig distribuere undersøgelser med et ekstra lag af sikkerhed via e-Boks ved hjælp af Xact.

"I lyset af GDPR er efterspørgslen på løsninger, der understøtter sikker kommunikation, steget markant. Undersøgelser fra offentlige organisationer involverer ofte særligt personfølsomme oplysninger. Med e-Boks kan kommuner, regioner og andre offentlige organisationer sende spørgeskemaer sikkert og nemt"

Ivan Dalsgaard Sørensen

Manager, Xact by Rambøll


Sikker borgerkommunikation

e-Boks er efterhånden blevet en fast del af danskernes hverdag, og borgerne har derfor nemt ved at tilgå og benytte den digitale postkasse.

 Offentlige organisationer sender i forvejen digital post til borgerne, og derfor er det også nærliggende at udsende spørgeskemaundersøgelser i et velkendt univers, som borgeren har tillid til. Når borgere svarer via e-Boks, logger de ind med NemID, og det betrygger både afsenderen og respondenten, fortæller Ivan Dalsgaard Sørensen.

vignetter_samlet_e-boks

Gladsaxe Kommune sender digital post via e-Boks

En bruger, der kan genkende brugervenligheden i Xact, er chefkonsulent Dorte Bjerregaard Jensen fra Gladsaxe Kommune.

– Systemet er enkelt, og hvis noget driller undervejs, er telefonsupporten gode til at hjælpe, fortæller Dorte Bjerregaard Jensen.

Aktuelt giver Xact-integrationen med e-Boks blandt andet Gladsaxe Kommune en enkel og hurtig adgang til at opfordre ansatte til at melde sig til et forskningsprojekt om mundbind, som kommunen ønsker at støtte op om. Dorte Bjerregaard Jensen og hendes kolleger oplever e-Boks som en langt enklere distributionskanal end e-mail:

"Det er besværligt at sende spørgeskemaer til borgere via e-mail, fordi man ofte bruger alt for lang tid på at indsamle mailadresser. Integrationen mellem Xact og e-Boks gør overblikket over besvarelser og håndtering af samtykke langt mere enkel"

Dorte Bjerregaard Jensen

Chefkonsulent, Gladsaxe Kommune


Morten Holm Therkildsen

Kundeansvarlig, surveyekspert

Xact By Rambøll

M +45 51 61 78 23

mtht@ramboll.com

Linkedin

 

 

portrait_circle_MTHT
Relaterede indlæg