Har du styr på dine kursusevalueringer?

Få helt styr på dine kursusevalueringer med vores nye e-bog

Hvordan gik dit kursus? Det er et spørgsmål, som de fleste kursusundervisere står tilbage med, når de har afholdt et kursus.

Gik du lidt for hurtigt hen over nogle bestemte emner? Drillede teknikken? Fik deltagerne egentlig noget ud af dit kursus eller talte de minutterne til at du stoppede med at snakke? Og hvad med din præsentation, var den for basal – indforstået eller forvirrende?

Alt det, kan du blive klogere på, hvis du laver kursusevalueringer efter dit kursus.

Hvad er en kursusevaluering?

Kursusevalueringer er evalueringer, hvor kursusdeltagere inviteres til at dele deres tanker, meninger og oplevelser omkring et kursus eller uddannelsesforløb.

Evalueringerne kan foretages på forskellige tidspunkter, såsom efter afslutningen af en lektion, en modul eller hele kurset.

Formålet er at indsamle information om, hvad der fungerer godt, og hvad der kan forbedres ved kurset.

 

Brug SurveyXact til at lave kursusevalueringer. 

Læs mere om SurveyXact her

Evaluering som en naturlig del af dit kursus

At holde et kursus er som at præstere på en scene. Første gang kan være nervepirrende, men som ethvert godt show kræver det konstant forfinelse. Det handler ikke kun om at gentage det samme manuskript igen og igen, men om at finjustere og forbedre det kontinuerligt.

Det er altså ikke en engangsfornøjelse at forberede et kursus, især ikke hvis du skal afholde det samme kursus ad flere omgange. Det kræver en indsats at udvikle kursusmaterialet og at finpudse din præsentationsteknik. Men du bør også integrere en kursusevaluering, som en vigtig del af processen i at forberede et kursus.

Evaluering giver dig indsigt i, hvordan kurset blev modtaget, og det åbner døren for at implementere nødvendige ændringer, så det forbliver relevant, uanset hvor mange gange kursuset afholdes.

Ny e-bog til kursusansvarlige

I denne e-bog giver vi forskellige tips og trick til hvordan du kan benytte SurveyXact til at få det optimale udbytte af dine kursusevalueringer. 

 

 

E-bog_kursusevalueringer_cover

Fordele ved at lave kursusevalueringer

Der er flere fordele ved at lave kursusevalueringer:

 

Feedback:

En af de mest åbenlyse fordele ved kursusevalueringer er den værdifulde feedback, de genererer. Kursusdeltagernes perspektiver på undervisningen, materialer og læringsmiljøet giver underviserne en unik indsigt i, hvad der fungerer godt, og hvad der kan forbedres. Dette direkte input fra deltagerne muliggør en målrettet tilpasning af undervisningen for at imødekomme kursusdeltagernes behov og forventninger.

 

Blindspots:

Kursusevalueringer hjælper med at afsløre "blind spots" i undervisningen. Disse "blind spots" refererer til aspekter af kursuset, som underviserne måske ikke er opmærksomme på, men som har en betydelig indvirkning på deltagernes oplevelse og læring. Ved at identificere disse "blind spots" kan undervisere målrette områder, der kræver forbedring, og sikre en mere holistisk undervisningsoplevelse.

 

Styrkelse af organisationens omdømme:

En positiv sidegevinst ved kursusevalueringer er styrkelsen af organisationens omdømme. Når en organisation viser engagement i at evaluere og forbedre undervisningen baseret på kursusdeltagernes feedback, sender det et klart signal om kvalitet og professionalisme. Et positivt omdømme kan tiltrække flere deltagere og styrke forholdet til nuværende kursister, undervisere og andre interessenter.

Har du brug for hjælp til at komme i gang?

Har du brug for mere inspiration og viden om kursusevalueringer? Så er der hjælp at hente. I Xact by Rambøll hjælper vi flere forskellige organisationer, NGO’er og virksomheder med at lave kursusevalueringer.

Kursusevalueringer udgør en værdifuld ressource for at opnå en forbedret undervisningskvalitet, identificere ”blindspots” og styrke organisationens omdømme.

Ved at integrere disse evalueringer som en integreret del af undervisningsprocessen kan man skabe et dynamisk læringsmiljø, der konstant tilpasser sig kursusdeltagernes behov og forventninger.

Per Mangaard Jørgensen

Kundeansvarlig, Medlemsorganisationer

Xact By Rambøll

M +45 51 61 78 82

pemj@ramboll.com

 

 

portrait_circle_PEMJ