Blog | Vores eksperter deler erfaringer og best practice

Omdan din trivselsmåling til medarbejdertrivsel, samarbejde og profit

Skrevet af Andreas Barfoed-Høj | 21. november 2023 10:53:13 Z

I dagens forretningsverden leder organisationer konstant efter nye strategier for at fremme medarbejderes motivation, innovationsevne og øget produktivitet.

Et essentielt værktøj til dette er trivsels- og engagementsmålinger. Trivselsmålinger er mere end blot en årlig HR-formalitet. Det er et centralt værktøj til at skabe medarbejdertrivsel og samtidig træffe datadrevne beslutninger, der sikrer organisationens effektivitet og produktivitet. 

Hos Rambøll tillader vi os at være ambitiøse på vores kunders vegne. Derfor måler vi ikke kun på trivsel og jobtilfredshed, men også medarbejderengagement. At være engageret rækker nemlig udover at være tilfreds eller trives i sit job. Når medarbejdere føler sig engagerede, så identificerer de sig med organisationen, dens værdier og tager ansvar for at hjælpe med at skabe succes. 

I de sidste 20 år er der blevet præsenteret en lang række forskning, der fremhæver de positive effekter af engagerede medarbejdere og knytter det til centrale forretningsmål. Når medarbejdere er engagerede, er de generelt: 

 

  • Mere produktive og forpligtede til deres arbejde
  • Udfører arbejdet i højere kvalitet og sikrer højere kundetilfredshed og kundeloyalitet
  • Mere tilbøjelige til at blive i organisationen og på arbejdsmarkedet generelt. At fremme engagement kan lede til lavere personaleomsætning
  • Mere tilbøjelige til at anbefale organisationen som et godt sted at arbejde. Et stærkt employer brand og omdømme er essentielt for at tiltrække talentfulde medarbejdere
  • Har mindre sygefravær
  • Mere tilbøjelige til at bidrage med ideer og innovative løsninger til forretningsudfordringer
  • Mere tilpasningsklar overfor organisatoriske forandringer, hvilket er en forretningsmæssig styrke i et moderne arbejdsmiljø med tempo, usikkerhed og omskiftelighed

Derfor, formår du som leder eller organisation at løfte engagementet og medarbejdertrivslen i det daglige, løfter det højest sandsynligt også bundlinjen. 

Læs f.eks. forsker og ekspert i psykisk arbejdsmiljø, Tage Søndergaard Kristensens, dybdegående dokumentation for sammenhænget mellem psykisk arbejdsmiljø og produktivitet her.